Llibre Blanc de la Cultura al Penedès

Institut d’Estudis Penedesencs

El Llibre Blanc de la Cultura al Penedès, elaborat per l'Institut d'Estudis Penedesencs amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la Fundació Obra Social de Caixa Penedès, fa una diagnosi de la situació de la cultura a les comarques de l'Alt, Baix Penedès i Garraf.

L'estudi constata que existeix acció cultural a qualsevol racó del Penedès gràcies a unes 600 entitats que treballen arreu del territori, amb un pes molt important del món associatiu i una llarga tradició d'ateneus, societats i corals, entre altres. També fa esment de la importància de la cultura popular i tradicional i d'una bona xarxa d'equipaments culturals, més de 200 repartits entre les tres comarques. Hi ha fortaleses a potenciar com la singularitat de l'activitat cultural en aquest territori, gràcies al conjunt patrimonial històric i artístic i la presència destacadíssima de la festa i la cultura popular.

Però també posa de manifest  punts febles: des d'una certa descoordinació, fins a duplicitats en equipaments i una dispersió que afecta tant l'activitat com el públic. Per això, l’estudi aposta per una major coordinació del territori. A partir d’aquest mes de setembre començarà el desplegament del Llibre Blanc amb diverses taules d’àmbit, taules transversals i debats d’actualitat. Podeu tenir més informació al web de l’IEP.

 PDF   El Llibre Blanc de la Cultura al Penedès

 PDF   Fitxes Llibre Blanc per municipis

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris

1
Etiquetes:
Penedès