Els resultats del concert pilot al Sant Jordi descarten la transmissió de Covid


ACN Barcelona | 27 d'abril 2021 
 

Només s'han detectat sis casos positius entre el públic, dels quals quatre es van contagiar fora del Palau Sant Jordi.
 

No hi va haver pràcticament transmissió de Covid durant el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi del passat 27 de març, ara fa just un mes.

És la conclusió a què han arribat els investigadors de l'estudi clínic dut a terme durant aquella actuació, la primera multitudinària a Europa des de l'inici de la pandèmia, feta com a experiment o prova pilot.

Dels 4.592 assistents al concert que van participar en l'estudi de forma completa, només 6 van donar positiu per Covid-19 en els 14 dies posteriors a l'acte, tots de forma lleu o asimptomàtica. I en 4 d'aquests 6 casos, les dades deixen clar que el contagi no es va produir al concert.

La incidència acumulada en els assistents durant els 14 dies posteriors al concert ha estat de 130,7 casos per cada 100.000 habitants, la meitat que la mitjana a la ciutat de Barcelona en el mateix període i per al mateix grup d'edat, que era de 260 casos/100.000 habitants.
 
 

Els resultats de l'estudi del concert pilot de Love of Lesbian descarten la transmissió de covid-19 entre els assistents. ACN

Els resultats de l'estudi del concert pilot descarten la transmissió de covid |ACN/Pere Francesch
 
 

És per això que l'estudi, fet per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, conclou que no hi hagut "cap impacte en la transmissió de la Covid-19 durant el concert".
 

"Les dades permeten excloure que el concert del Palau Sant Jordi hagi constituït un esdeveniment de sUpertransmissió de la Covid-19, tal com s'havien catalogat aquests tipus d'esdeveniments en recintes interiors i assistència massiva de públic."
 


El concert era una prova pilot impulsada per la plataforma Festivals per la Cultura Segura, que agrupa els responsables del Primavera Sound, Sónar, Cruïlla i Canet Rock. Tenia, a més, el suport institucional de les conselleries de Cultura i Salut i de l'Ajuntament de Barcelona.

Els organitzadors consideren que la prova demostra que es pot cribrar 5.000 persones en un matí, i afegeixen que la gent va complir les mesures "de manera exquisida". Els responsables dels festivals veuen "llum al final del túnel" i confirmen que "hi haurà esdeveniments" a l'estiu. 

Tots els assistents van passar un test d'antígens abans del concert i duien una mascareta FFP2. A dins, però, no havien de guardar distàncies de seguretat.

    
 

___________________________________________________________________________