Ciutat, cultura i educació. Monogràfic de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores

“Una ciutat no serà mai sostenible sense que la seva dimensió cultural sigui explícita i operativa. És urgent transformar la cultura en una dimensió clau de les polítiques urbanes, protegint el patrimoni, donant suport a la creativitat, promovent la diversitat i garantint que el coneixement sigui accessible a tothom.”

Catarina Vaz Pinto, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lisboa


 

Aquesta publicació, coordinada conjuntament entre l'Associació Internacional de Ciutats Educadores amb la Comissió de Cultura de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), ofereix una mirada rica i àmplia de la Cultura i l’Educació en la ciutat a través de la compilació d’entrevistes, articles de diversos autors i bones pràctiques de ciutats de diferents parts del món. Creiem que aquesta publicació serà de gran interès per als governs locals i els agents que intervenen en el món de la cultura i l’educació, i que contribuirà a generar noves idees per a reforçar la cooperació entre aquests agents a les nostres ciutats.


 

Amb motiu del nou volum monogràfic de l’AICE “Ciutat, Cultura i Educació” l'estiu passat, es va realitzar una presentació virtual amb la participació de diversos autors. Si us ho vau perdre, aquí teniu el vídeo del debat amb Carlos Giménez Romero, Leonardo Garzón, Carles Giner, Jordi Baltà (expert de CGLU) i Marina Canals (Secretària General de l’AICE), en el qual ofereixen algunes claus i reflexions sobre les possibilitats de la interconnexió de l’àmbit de l’educació i de la cultura.


 

 
 
 
    _______________________________________________________________________________________________


 

  Pascual, J., Baltà, J., Canals, M., i  Cabeza, M.A. (Coord.) (2020). Ciutat, Cultura i Educació. Monogràfic Associació Internacional de Ciutats Educadores.   www.edcities.org/ca/monografic-ciutat-cultura-i-educacio


 

    _______________________________________________________________________________________________