Jornada CoNCA: Desigualtats de gènere en l'ocupació cultural a Catalunya

En els darrers anys, tant els mitjans de comunicació com el sector cultural i el món acadèmic han evidenciat desigualtats de gènere en el sector cultural. Una part important d’aquestes desigualtats es generen en el mercat de treball, on adopten facetes i dimensions molt diverses: en la incorporació i condicions laborals a la indústria cultural i creativa, en la progressió a llocs de poder i lideratge, en l’accés a premis, ajuts, beques i d’altres reconeixements i en la visibilitat de l’obra artística i cultural de les dones, entre altres.

El proper dijous 28 de febrer al matí, el CoNCA organtiza una jornada a La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison per presentar l’informe ‘Desigualtats de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya” elaborat per encàrrec del CoNCA.

Durant la jornada, les doctores Anna Villarroya Maite Barrios, autores de l’informe, presentaran les quinze mesures (nou en l’àmbit públic i sis en el privat) per avançar en una major representativitat de les dones en el mercat laboral de la cultura.

A més, es comptarà amb la participació de:

  • Inma Pastor, directora de l'Observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili
  • Jenn Díaz, escriptora i portaveu del GP Republicà a la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya
  • Aida Sánchez de Serdio Martín, professora del Grau en Arts de la Universitat Oberta de Catalunya
  • Míriam Porté, productora audiovisual i presidenta de Dones visuals.
  • Ivone Lesan, sòcia fundadora i membre de la junta directiva Mujeres de la industria de la música (MIM)
  • Milagros Pérez Oliva, periodista

Consulteu el programa

Confirmeu l'assistència

Si no podeu assistir-hi, podeu seguir la jornada en directe al següent enllaç

Descarregueu-vos l'estudi complert (disponible a partir del 28)