Pack de cultura popular catalana a les escoles

NOM: Pack de cultura popular catalana a les escoles

ENTITAT: Ajuntament de Vic

WEB: http://pladebarris.vic.cat/

PRESENTACIÓ: Pack de cultura popular catalana a les escoles

DESCRIPCIÓ: El Pack de cultura popular catalana a les escoles consta de la realització de tallers de sardanes, gegants i castells, impartits per entitats de cultura popular catalana en els diferents centres educatius de la ciutat. La iniciativa sorgeix a partir d’una demanda veïnal  cap al Pla de barris sud de la ciutat, on un 24% de les persones que hi viuen són nouvingudes, i de les dinàmiques culturals i lúdiques que es duien a terme, les quals anaven molt encaminades al coneixement de les diverses cultures que configuren les persones que viuen aquests barris.

Els objectius del  Pack de cultura popular catalana a les escoles són, per una banda, donar a conèixer als nens i nenes del cicle mitjà de primària, algunes de les manifestacions més pròpies de la cultura catalana; per l’altra, apropar aquestes entitats culturals de Vic a l’alumnat, professorat  i a les famílies dels centres educatius de la ciutat amb l’ànim de reforçar-les amb nous socis, i, finalment, practicar aquestes mostres en grup per tal de millorar la cohesió del grup-classe dins l’escola i, per extensió, la cohesió social del barri i la ciutat.

Fitxa tècnica en pdf

2
Etiquetes:
Vic , educació