A Interacció Trobareu: Pack de cultura popular catalana a les escoles

El Pack de cultura popular catalana ha arribat a la 5a edició. Es tracta de la realització de tallers de sardanes, gegants i castells amb els alumnes de cicle mitjà dels diferents centres educatius de la ciutat. Es fan nou sessions, d'una hora setmanal, dins l'horari lectiu durant un trimestre on es combina l'ensenyament-aprenentatge, en un nivell inicial. Les sessions les duen a terme professionals de les diferents entitats de la ciutat: Colla Sardanista “la Riallera”, Agrupació Sardanista de Vic, Osona Gegantera, Agrupació Gegants del carrer de la Riera, Geganters de Vic i la colla castellera Sagals d’Osona.

Els objectius del Pack de cultura popular catalana a les escoles són, per una banda, donar a conèixer als nens i nenes de vuit i nou anys algunes de les mostres més pròpies de la cultura catalana, per l’altra, apropar les entitats de Vic als alumnes i a les famílies dels centres educatius de la ciutat, i al revés, i, finalment practicar en grups les sardanes, gegants i castells per tal de identificar-les i aprendre-les per, d’aquesta manera, fomentar la participació a les activitats de cultura popular catalana que es fan a Vic i arreu del país.

En aquest curs escolar 2012-2013 participen totes les entitats de cultura popular catalana de Vic i totes les escoles. És a dir, sis entitats i onze escoles (cinc-cents nens i nenes).

Podreu conèixer en directe el projecte "Pack de cultura popular catalana a les escoles"  a les Jornades Interacció dels propers 8, 9 i 10 de maig. Consulteu el programa complet de les jornades aquí

2
Etiquetes:
Vic , educació