Fem soroll: la música independent en viu

“Volem fer soroll i volem fer-lo de debò”. Amb aquestes paraules contundents ha nascut Make Noise, un projecte en què hi participen l’empresa de calçat Converse i This is Underground, amb l’objectiu de donar suport a l’escena musical de Barcelona. Des d’aquesta iniciativa són conscients que la cultura viu un moment especialment difícil, amb la pujada de l’IVA, l’escassesa de locals i la dificultat de donar a conèixer els treballs musicals.

Conscients d’aquesta situació asfixiant Make Noise vol posar a l’abast alternatives imaginatives. La premsa (vegeu La Vanguardia del 25 de novembre) s’ha fet ressò, en aquest sentit, d’un seguit de concerts gratuïts en què hi participen diversos grups, amb la qual cosa es dóna accés al públic en un moment econòmic molt dur i s’ofereix també una plataforma no només als grups sinó també als segells discogràfics independents.

La voluntat del cicle Make Noise és continuar amb aquests concerts gratuïts. El dia 8 de desembre, per exemple, oferiran concerts gratuïts amb la col·laboració de diverses botigues de discos. D’aquesta manera s’impliquen els grups, els segells discogràfics i les botigues, tot posant-los en contacte amb el públic i dinamitzant, alhora, el panorama musical barceloní.

Make Noise disposa, igualment, d’una aplicació al Facebook de Converse per tal que els grups comparteixen la seva música amb el públic. La banda escollida compartirà cartell, al seu torn, amb grups consolidats.

2
Etiquetes:
arts musicals, difusió