Tolerar l'intolerable

La tolerància és una acció que no ens és gens fàcil quan alguna cosa realment ens indigna. Tolerar no deixa de ser, deixar passar. I sovint hi ha massa coses que no podem deixar passar, que realment ens molesten o que creiem que hem d’afrontar. Potser allò que no ens toleren ens fa intolerants? On és el límit de la intolerància? I el de la tolerància? S’ha de tolerar tot en nom de la llibertat d’expressió o aquesta precisament està emparada per la tolerància?


 

Cada any, el 16 de novembre, la comunitat internacional celebra el Dia Internacional de la Tolerància amb activitats dirigides tant a les institucions educatives com al públic en general.

Les Nacions Unides es comprometen a enfortir la tolerància fomentant l'enteniment mutu entre cultures i pobles. Aquest imperatiu es troba en el nucli de la Carta de les Nacions Unides, així com la Declaració Universal dels Drets Humans, i és més important que mai en aquesta era d'un extremisme creixent i violent i l'ampliació de conflictes que es caracteritzen per un despreocupament fonamental per a la vida humana.

El 1996, l'Assemblea General de les Nacions Unides (per la resolució 51/95) va convidar els Estats Membres de les Nacions Unides a assumir el Dia Internacional de la Tolerància el 16 de novembre. Aquesta acció va seguir l'any 1995 de l'Any de la Tolerància de les Nacions Unides, proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1993 per iniciativa de la UNESCO, tal com s'indica a la Declaració de Principis sobre el Pla d'Acció de Tolerància i Seguiment de l'Any.

Sabem però que hi ha una gran diferència entre les bones intencions de documents i celebracions internacionals, i la crua realitat, ja sigui al carrer o a tot tipus d’entorns socials possibles. La qüestió és si la intolerància genera més intolerància. En aquest cas, la pregunta potser sigui: Com creus que pots arribar a ser de tolerant, quan has patit intolerància?

Gaudiu d’aquest video intolerant de Nicolás Bacile.

Bon viatge i bon cap de setmana!



 

Boundaries de Nicolas Bacile



Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris