Les dades obertes del Ministeri de Cultura francès

Ministère de la Culture et de la Communication

El Ministeri de Cultura i Comunicació francès acaba d’estrenar una plataforma web dedicada a l’opendata cultural que posa a l’abast de tothom un espai per a la valorització de les dades culturals recollides pel ministeri i els organismes dependents des de 2011.

Les dades publicades a data.culturecommunication.gouv.fr aporten informació sobre l’activitat de les institucions culturals (estructures de creació i difusió, freqüentació dels públics...), sobre aspectes econòmics (ajuts) o sobre esdeveniments culturals i recursos iconogràfics.

Aquesta plataforma, destinada tant a investigadors o periodistes com al públic en general, permet, a més, representar les dades de forma gràfica i cartogràfica, per facilitar-ne la lectura, així com la integració en aplicacions externes. El seu objectiu és associar els organismes culturals amb els ciutadans per millorar  la qualitat i la connexió de les dades d’un «l’ecosistema cultural».

Les dades disponibles es classifiquen segons els següents temes: patrimoni, premsa, arxiu, educació i ensenyament, museus, arts visuals, cinema, llengua, organitzacions, les arts escèniques i lectura.


 

HTML Plate-forme de données ouvertes du ministère de la Culture et de la Communication


Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris