Apunts sobre cultura i bones pràctiques

Compromiso Empresarial | Fundación Compromiso y Transparencia

Open data, impactes i beneficis, transparència... són aspectes essencials de la gestió cultural actual. Pilar Gonzalo, membre del Departament de Comunicació del Museu Reina Sofía de Madrid i directora del ‘Foro de Cultura y Buenas Prácticas’, a més de membre de la comunitat Interacció des del 2014, reflexiona sobre aquestes i altres qüestions d’interès a la revista «Compromiso empresarial», dirigida per Esther Barrio, que des del 2005 impulsa l’intercanvi de bones pràctiques entre el sector social i l’empresa.

«Compromiso Empresarial» s’encarrega de difondre pràctiques i tendències que tenen un gran component d’innovació social perquè es consolidin a llarg termini. Pilar Gonzalo, com a col·laboradora habitual de la revista, ha contribuït des de 2011 a visibilitzar estratègies comunicatives d’èxit, projectes que fomenten l’apoderament ciutadà i vies de finançament social. Els seus darrers articles publicats tracten sobre la conciliació cultural, un incentiu perquè les institucions eliminin les barreres d’accés ―que no sempre són de tipus econòmic― als segments de públics inactius, i també sobre la participació ciutadana en la presa de decisions sobre la cultura. Dos vessants de la participació cultural que són de gran rellevància avui dia.
 

Us recomanem la lectura d’aquests articles, doncs, que tenen molt a dir sobre el present i també el futur de la gestió i les polítiques culturals.

 Web de la revista «Compromiso empresarial» i el seu perfil a Twitter.
 

Inicieu sessió registreu-vosper a enviar comentaris