The NMC Horizon Report: 2016 Museum Edition


New Media Consortium (NMC)
 

El NMC Horizon és un dels projectes que duu més temps treballant les tendències tecnològiques emergents en usos educatius i que, ara, presenta un informe sobre el desenvolupament tecnològic als museus, les tendències actuals i els factors clau a tenir en compte per l’avenir, avançant-se a una bona part de la literatura sobre aquesta matèria.

El document tracta les tendències clau en el context canviant de l’adopció tecnològica dels museus; deixant una mica de banda els programes de llarg termini, àmpliament treballats pels experts amb anterioritat, se centra en emfatitzar l’efectivitat dels objectius a curt i mitjà termini en el futur de les organitzacions.

Quant a la direcció que haurien de prendre les polítiques en els propers anys, s’hi apunta a la col·laboració interinstitucional com una de les decisions estratègiques clau en matèria de finançament i treball conjunt.

D’altra banda, l’interès creixent en la personalització dels serveis per als visitant dels museus, requereix estratègies de lideratge capaces de pilotar iniciatives que conjuguin els interessos i coneixements individuals amb les propostes dels museus, i que trenquin amb la seva visió i abast tradicional. L’explotació de les dades recollides pels museus esdevé una eina fonamental per fer possible una comprensió idònia dels visitants i així poder conèixer millor els seus interessos i necessitats.

Altre dels objectius clau que planteja aquesta publicació és repensar els rols dels professionals dels museus com una de les principals estratègies a llarg termini, a través de tallers que se centrin en la inclusió de la diversitat de públics i d’experiències de participació.
 
 

(NMC, 2016 p. 2)
 
 

El document es fa ressò també de l’important desenvolupament de tecnologies per a l’educació als museus i del repte que l’adopció d’aquests canvis suposa per als museus, com la millora de l’accessibilitat dels discapacitats, l’avaluació de l’impacte de les noves eines tecnològiques, l’obsolescència del coneixement dels professionals dels museus (que demanaria una gran agilitat i adaptació continuada) o la problemàtica de la privacitat dels usuaris.

Si us interessen aquests aspectes, l’informe aporta interessants recursos i enllaços per a cadascun dels seus apartats que us permetran aprofundir en aquesta temàtica.


 
 


 

Podeu consultar i descarregar-vos el document:
 

New Media Consortium.(2016). NMC horizon report. 2016 museum edition

New Media Consortium, Balboa Park Online Collaborative.(2016). NMC horizon report. 2016 museum edition. New Media Consortium


 


 

_____________________________________________________________________