Els festivals de cinema europeus una oportunitat per a la diplomàcia cultural de la Unió Europea

Comissió Europea (DG CONNECT)

Segons aquest informe de viabilitat, els festivals de cinema europeus són plataformes úniques perquè les pel·lícules europees ampliïn audiències a països tercers, per promoure la imatge d’una Europa creativa a l’exterior i per fomentar la comprensió mútua entre cultures. L’estudi  remarca també que una major professionalització és fonamental perquè aquests festivals puguin assolir tot el seu potencial cultural, comercial i diplomàtic.

L’informe, encarregat per la Comissió Europea, explora diferents opcions per donar suport a les 76 delegacions de la Unió Europa involucrades actualment en l’organització de festivals de cinema europeu a tot el món. La investigació revela que aquests esdeveniments cinematogràfics són considerats per la majoria de delegacions com un dels instruments de difusió més atractius.

L’informe fa també recomanacions que inclouen mesures relacionades amb la selecció de pel·lícules europees de qualitat; posar més èmfasi en el màrqueting i la promoció; implicar professionals i talents del cinema europeu, i establir un règim de finançament selectiu per recompensar els festivals més ambiciosos.

Totes aquestes recomanacions es tindran en compte en el  context de política exterior en matèria de cultura de l’European External Action Service (EEAS).


 

PDF Feasibility study exploring different possible modus operandi for making available a package of European films


 

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris