Bon Nadal i feliç 2017! Acabem l'any amb les reflexions de George Steiner

George Steiner | Arcàdia

Arribats a 23 de desembre, el Centre d'Informació i Documentació, l’equip que gestionem Interacció, us desitgem que gaudiu d’unes bones festes de Nadal i que comenceu amb bon peu el 2017. Aprofiteu aquests dies per descansar, per compartir bons moments i per reflexionar sobre el que ha estat aquest any que s’acaba, i sobre el que s’esdevindrà en el que tot just comença.

Nosaltres ens acomiadem amb una recomanació una mica diferent de la resta de llibres de què parlem habitualment; una obra literària per a gaudir durant aquests dies de vacances que us farà reflexionar igualment sobre l’essència de la cultura: «Trítons. Els tres llenguatges de l’home», de George Steiner. Es tracta d’un assaig que pren la forma del diàleg en les veus de tres personatges, el Músic, el Matemàtic i el Poeta. Tots ells, transsumptes de la diversitat humana, intenten demostrar la superioritat del seu llenguatge; finalment, però, opten per descobrir les seves afinitats i, ballant agafats en «La dansa» de Matisse, conclouen, tal com va dir Sòfocles a «Antígona», que «no hi ha meravella més gran que l’home».

L’assaig va acompanyat, a més, dels textos de Jordi Savall, Cédric Villani i Adam Zagajewski, músic, matemàtic i poeta, al seu torn, que canten el poder de la bellesa en la música, la imperfecció en les matemàtiques i la sorpresa en la poesia, especialment en la contemporaneïtat. I és que les paraules de Steiner ens recorden el que ja ens va dir fa un temps a propòsit de «La idea d’Europa»: busquem els nostres trets comuns, les semblances que ens uneixen; i si observem diferències, celebrem-les també, perquè formen part de la condició humana.


 


 

Esperem que gaudiu també d’aquesta lectura i que ens retrobem d’aquí uns dies per seguir parlant de temes que siguin del vostre interès. Fins aviat!


 

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació.
 

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris