Diàleg entre les societats civils de Turquia i la UE – Visita d’estudi a Barcelona

La Xarxa Nacional de Diàleg de la Societat Civil de Turquia (CSDTN) es va crear com a part del programa “Diàleg de la Societat Civil entre Turquia i la UE” (CSD) per promoure la comunicació entre les OSC turques i europees. Per concloure la sisena fase del programa, el Ministeri d’Afers Exteriors va organitzar una visita d’estudi a Barcelona i els seus voltants, en col·laboració amb Interarts i Govinsight. Atès que la capital catalana alberga un ric i extens nombre d’ OSC multi temàtiques, xarxes i institucions i administracions públiques d’orientació internacional, el principal objectiu d’aquest viatge era obrir espais per a la reflexió, l’aprenentatge i l’intercanvi d’informació rellevant per a les dues parts.

Els dies 24 i 25 de gener, el comitè turc va visitar diverses organitzacions internacionals que treballen amb organitzacions de la societat civil i institucions europees. Durant el primer dia, els participants van ser rebuts a la seu d’Interarts, on van poder conèixer la història de la nostra organització (a càrrec de Mercedes Giovinazzo) i les iniciatives i objectius tant de Govinsight com del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona; i, posteriorment, visitar el BIT Habitat (Ajuntament de Barcelona) i el Canòdrom – Centre d’Innovació Digital i Democràcia, on van conèixer projectes de la ciutat en matèria de drets digitals, d’ètica i IA i d’inclusió social. En el segon dia, el grup va visitar les seus de Barcelona Global i de l’IEMed, on van tenir l’oportunitat de conèixer metodologies de cooperació i finançament, així com projectes i bones pràctiques com EuroMeSCo i AFAEMME; i la jornada va concloure al CIDOB Barcelona Centre for International Affairs, institució de referència en temes de governança local i global, en el qual van ressenyar el potencial i les oportunitats que tenen les ONG i les OSC en el context actual.

Des d’Interarts, ens complau l’exitós resultat de la visita d’estudi, i esperem que els participants hagin tingut l’experiència desitjada per seguir enfortint esforços de diàleg i cooperació entre ambdós territoris.