Gokulashtami : Capgrossos de Mataró a l'Índia

Des del 28 de setembre al 30 d’octubre, podeu visitar l’ exposició “Gokulashtami” Capgrossos de Mataró a la India al Pati Manning del Centre d'Estudis i  Recursos Cultural (CERC) de la Diputació de Barcelona (c/ Montalegre, 7)

150 Capgrossos van participar, el mes d'agost de 2014, al festival Gokulashtami a Thane, a la Índia. L'experiència única d'aquests castellers –tot just la tercera colla catalana d'anar al país asiàtic– arriba a l'abast de tothom de la mà de les fotografies de Kris Ubach. La fotògrafa mataronina va acompanyar l'expedició blava en la seva visita als 'Govindes', una mena de castellers de l'àrea de Mumbai.

L'exposició 'Gokulashtami' consta de 28 imatges de gran dimensió a més d'una àrea de joc interactiu pensat pels més petits. A través de tota la mostra i amb el seu catàleg es poden reviure les emocions de l'expedició catalana a l'Índia, la coneixença de la tradició govinda i en especial tot el que es va viure el 18 d'agost de 2014, dia del Festival.

És una mostra finançada per Verkami. Un total de 170 mecenes van finançar a través de la plataforma Verkami el reportatge complet que recull l'experiència a l´Índia dels Capgrossos.

La fotògrafa és la Kris Ubach. Nascuda a Barcelona i mataronina d’adopció, la Kris és viatgera, fotògrafa i des de fa més de catorze anys fotoperiodista professional especialitzada en viatges. Realitza reportatges escrits i gràfics per a nombroses publicacions com Lonely Planet Traveller, Viajes National Geographic, De Viajes o Condé Nast Traveler, entre d’altres. Recentment ha estat guardonada pels seus treballs a països com Croàcia, República Txeca o Polinèsia i acaba de publicar el seu tercer llibre: Fotografía de Aventura y en Condiciones Extremas.

Per més informació, podeu clicar: http://www.capgrossos