Noves perspectives per a la gestió de museus


Reflexionarem sobre noves formes de gestió dels serveis culturals atenent a l'eficiència, la sostenibilitat, la responsabilitat i la cooperació.
 
 


La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona presenta el seminari en línia «III Espai Confluències. Estratègies i economies sostenibles i transformadores: noves perspectives per a la gestió de museus». Adreçat principalment a professionals dels museus i equipaments expositius municipals i altres tècnics interessats. Dimecres 15 de juny a partir de les 12 h. Inscripció oberta. Amb traducció simultània al castellà.
 

La jornada tractarà sobre les noves maneres de gestionar els recursos i els serveis culturals, atenent criteris no sols d’eficiència sinó també tenint en compte la sostenibilitat des d’un punt de vista ampli, on es puguin abordar les responsabilitats socials i ambientals en un marc cooperatiu.
 

La sessió ha de servir per conèixer estratègies innovadores i bones pràctiques per aplicar a la gestió cultural i als equipaments museístics, de la mà dos convidats: Joan Rieradevall Pons, ambientòleg centrat en la sostenibilitat i l’ecologia dels serveis, i Mariona Soler Quintana, politòloga especialitzada en economia social i en xarxa. Conduirà el diàleg i el debat amb els assistents, Lluís Bonet Agustí, economista expert en gestió cultural.
 

Inscripcions obertes
 

El període d'inscripcions finalitza el 9 de juny, a través del l'aplicatiu Gestforma per al personal públic dels ens locals de la demarcació de Barcelona, mentre que els interessats sense accés a Gestforma es poden inscriure en l'enllaç següent
 

Edicions anteriors
 

La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona organitza  l'Espai Confluències com a punt de trobada per a la reflexió i la interconnexió dels museus amb altres disciplines, àrees de coneixement o àmbits d’acció no estricament museístics, per compartir idees i posar de relleu les confluències o connexions existents entre aquests.
 

Consulteu les edicions anteriors de l'Espais Confluències: