A Interacció trobareu: Potlatch

La paraula Potlatch designava per a algunes societats de l'antiguitat un sistema d'intercanvi basat en la solidaritat i la barata. Volem reprendre aquest concepte adaptant-lo als nostres temps per unir a creadors i mecenes mitjançant el crowdfunding o micromecenatge.

Potlatch és un espai de crowdfunding  que sorgeix davant la situació actual de crisi mundial, on veiem que aconseguir finançament, tant públic com privat, és gairebé impossible. És un espai pensat per a tothoml que tingui inquietuds, ja sigui proposant o recolzant projectes d'interès cultural, científic, tecnològic, social... i que a través de la seva realització beneficiï a un gran nombre de gent.


A Potlatch un creador independent, un emprenedor, una associació, una empresa, una ONG podrà donar a conèixer el seu projecte de tal manera que pugui acabar finançant-ho gràcies al suport dels mecenes a través de donacions. D'aquesta manera, gràcies a la cooperació i el finançament col·lectiu (de l'anglès “Crowdfunding”) els creadors poden dur a terme les seves iniciatives i aquells amb inquietuds puguin veure's recompensats amb productes o iniciatives que els motivin.

Potlatch començà el seu camí el 3 de setembre del 2012 i, entre d'altres projectes (sempre amb un benefici social), hem pogut finançar el disc del grup Humareda, un llibre de contes il·lustrats sobre l'autisme i la plataforma web sobre cinema de no ficció Blocs&Docs entre d'altres.

Creiem que Interacció ens proporacionarà una gran oportunitat de crear sinèrgies amb d'altres projectes, i que podem ajudar i assessorar a molta gent que potser estigui interessat en finançar-se gràcies al crowdfunding. 

Ens veiem el dia 8!

Míriam i Sheila
www.potlatch.es

Podreu conèixer en directe el projecte "`Potlach"  a les Jornades Interacció dels propers 8, 9 i 10 de maig. Consulteu el programa complet de les jornades aquí

1
Etiquetes:
micromecenatge