Robots a escena

La robòtica forma part de la nostra vida diària, però sovint passa desapercebuda. Els robots que normalment fan feines mecàniques, poden guanyar protagonisme i arribar a pujar als escenaris?

L’empresa de robòtica alemanya KUKA és una multinacional que a banda de subministrar maquinaria a la indústria, també treballa en projectes de cultura i oci en els que posa la maquinària al servei d’artistes.

Huang Yi és un coreògraf i inventor taiwanès que investiga la relació entre els humans i els robots. L’espectacle “Huang Yi & Kuka” porta girant des de 2015 però aquest 2018 presentarà el projecte “Under the Horizon” la nova òpera híbrida que proposa l’artista.


 


 

Nigel Stanford és un productor novazelandès especialitzat es música ambient i new age, desenvolupa el projecte Automatica, que uneix la música amb la tecnologia robòtica per aconseguir una impactant proposta artística.


 


 

La reflexió entorn aquest tipus d’hibridacions artístiques en les que participa la tecnologia robòtica es troba en els límits ètics de la creació. L’autoria pot ser d’una màquina? L’èsser humà ha d’intervenir sempre perquè una peça sigui considerada Art?

Temps per a reflexionar durant el cap de setmana!