A la recerca per sortir de casa!

La divulgació científica es pot arribar a tocar. La fan palpable un gran nombre d’activitats que trobem arreu del territori amb la funció d’apropar la ciència a la ciutadania.

Però per sort, dins la dificultat de navegar en aquest mar de propostes, va sorgir: surtderecercapercatalunya.cat. Un web on es compilen moltes d’aquestes opcions d’oci que permeten apropar-nos a la ciència a través d’activitats de centres de recerca i universitats. Així com també museus, espais patrimonials, parcs naturals i diverses institucions.

En origen va ser una plataforma de difusió exclusivament d’activitats científiques de cap de setmana. Amb el temps però s’ha anat ampliant fins a l’actual portal de turisme científic i sostenible. Entre el negoci i l'oci, passant per l’aprenentatge, busca fomentar i acostar el gran públic a l’activitat científica i la investigació a través de la participació lúdica.

Tant és així que al IV Congrés Internacional Científic i Professional de Turisme Cultural, que es va celebrar a Còrdova el passat mes de febrer, es va premiar la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). La trobada, que va analitzar un gran nombre d’iniciatives turístiques internacionals, va escollir el portal surtderecercapercatalunya.cat com a millor idea de negoci presentada en el fòrum.

Surt de Recerca per Catalunya, compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i l’Obra Social “la Caixa”, per tal d’assolir el repte de l’FCRi d’augmentar l’interès social per la ciència i la tecnologia.

Ho podeu comprovar si aneu a participar en alguna de les activitats que es proposen per aquest cap de setmana!

 


Que vagi molt bé, fins dilluns!
 
 

Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris