La vigència de les obres amb claredat

Miquel de Moragas, José Luís Terrón i Omar Rincón [eds.] | Institut de Comunicació - UAB

L’any 2017 va fer 30 anys que va sortir la primera edició del llibre de Jesús Martín Barbero «De los medios a las mediaciones. Comunicación, cultura y hegemonía»; i en ocasió d’aquest aniversari l’InCom de la UAB ha decidit publicar l’e-book. Aquest llibre es va convertir en una icona dels estudis de comunicació i encara es respecta la seva vigència.

En l’original els temes clau foren la cultura de masses, la massificació mediàtica i l’apropament a la teoria que estava desengranant a partir de la hipòtesis centrada en Amèrica Llatina. Jesús Martín Barbero, nascut a Àvila, va marxar el 1963 a Colòmbia, des d’on ha escrit gairebé la majoria de la seva obra; i aquest fet és significatiu en el simbolisme de la mateixa. No és el primer cop que en ocasió de la celebració de la primera edició es fan publicacions, actes o commemoracions.

Aquest llibre-homenatge que tenim entre mans ens aporta per una banda una anàlisi sobre els orígens i les influències de l’obra. També inclou una retrospectiva en clau d’entrevistes a l’autor, 1997-2010-2017. Per últim hi podem trobar un apartat de valoracions i comentaris en què pensadors de gran rellevància acoten les seves percepcions sobre la obra, hi trobem articles de: Néstor García-Canclini, Manuel Chaparro, Micael Hershmann, Maria Cristina Mata, German Rey o Rosalia Winocur, entre d’altres.  


 


PDF  «De los medios a las mediaciones de Jesús Martín Barbero, 30 años después»

HTML  «De los medios a las mediaciones de Jesús Martín Barbero, 30 años despué


 Inicieu sessió o registreu-vos per enviar comentaris