Avaluació de l’impacte cultural: revisió de la bibliografia

Adriana Partal, Kim Dunphy | Impact assessment and project appraisal

La investigadora Adriana Partal, membre d’aquesta comunitat, juntament amb Kim Dunphy revisen en aquest article la literatura internacional sobre programes d’avaluació d’impacte cultural. Les autores analitzen articles i altres recursos publicats entre 1988 i 2015 i observen, entre d’altres aspectes, com conceptualitzen i defineixen els conceptes de cultura i d’avaluació de l’impacte cultural, quines metodologies s’han emprat o quins han estat el àmbits més avaluats.

Els resultats de la seva investigació indiquen que si bé l’avaluació de l’impacte cultural s’aplica àmpliament des de l’any 2002, encara no està tan implementada com en àmbits socials, econòmics o ecològics. Partal i Dunphy subratllen la importància de l’avaluació i reclamen més recursos i esforços per acordar definicions i establir metodologies i marcs de mesura i indicadors.PDF Cultural impact assessment: a systematic literature review of current methods and practice around the world, «Impact assessment and project appraisal», volume 34,  issue 1, 2016, p. 1-13


 

 Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris