Diagnosi de l’estat de la recerca sobre l'impacte social de les arts escèniques

Vassilka Shishkova | IETM (International Network for Contemporary Performing Arts)

Informe que analitza l’estat de la qüestió en matèria de recerca recent sobre l’impacte social de les arts escèniques. Es tracta d’una diagnosi que identifica quins països han investigat sobre el tema i quins mètodes de mesura i avaluació han emprat. La idea és presentar els models existents, tendències i qüestions clau a l’hora de mesurar aquests impactes i explorar quins esforços han dut a terme les organitzacions artístiques de cara a aportar arguments i justificacions per contrarestar les retallades pressupostàries en el sector de la cultura i les arts.La diagnosi es fixa en enquestes i avaluacions més que en recerca acadèmica i les classifica per país o regió d’origen i per tipus de mètode d’investigació emprat.

Es tracta de la primera publicació dins el pla triennal 2014-2017 de l’IETM que té per objectiu principal analitzar els impactes socials de les arts i la cultura i que ha plantejat també un conjunt de trobades de membres de l’IETM amb polítics, professionals i agents involucrats en les arts escèniques (operadors, artistes, patrocinadors i audiències) europeus i d’altres continents per fomentar el diàleg i l’intercanvi de coneixements sobre la matèria.

PDF General mapping of types of impact research in the performing arts sector (2005-15)

També podeu consultar en el post ‘Debat i tendències sobre l’avaluació de l’impacte de les arts i la cultura’ els documents presentats a la última Satellite Meeting de l’IETM a Brussel·les.  

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris