Llegir als transports públics: llibres als autobusos de Mont-real

Els usuaris d’autobús de Mont-real podran descarregar-se de manera gratuïta, a partir del proper mes de gener, els primers capítols d’una selecció de llibres d’autors quebequesos contemporanis. Només caldrà que escanegin amb un dispositiu mòbil els codis QR dels títols oferts que podrà trobar en tanques publicitàries a 125 autobusos i 50 parades d’autobús. Per accedir al llibre complet tindran l’opció d’agafar-ne en préstec la versió en paper o digital en  alguna de les biblioteques de la ciutat o comprar-lo al web ruedeslibraires.com. Un dels responsables de la STM afirma que fer servir els transports públics és disposar de temps per llegir, en lloc de emprar-lo per lamentar-se per les incomoditats de l’hora punta, les inclemències del temps o els embussos de circulació.

Es tracta d’un projecte pilot basat en iniciatives similars desenvolupades a Bucarest, Filadelfia i Mèxic, que s’emmarca en la 2a Saison de la Lecture, i que forma part de la campanya “Lire vous transporte” de la Societat de Transports de Montréal (STM) en col·laboració amb l’Association des libraries du Québec i 45 biblioteques de la ciutat.

El procediment és simple: només cal apropar el telèfon mòbil o la tauleta tàctil davant el codi QR (cal tenir instal•lada una aplicació per llegir codis QR) o copiar l’adreça URL corresponent al llibre triat. En la selecció de 41 llibres escollits s’hi poden trobar novel·les, llibres juvenils, biografies, assaigs o manuals pràctics.

Font:  Lire vous transporte

See video

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris