La cultura com a motor de canvi social, productiu i econòmic: Temes destacats d’abril

De les més de 11.000 pàgines vistes, a continuació destaquem les lectures i documents que han despertat més interès durant el mes d’abril.

Els 5 articles més llegits:

1. Informe sobre el estado de la cultura en España 2016. La cultura como motor del cambio

2. Fes Cultura. Pla Estratègic Cultura Valencià 2016-2020

3. Els Petits Municipis. Debat d'Interacció 2016

4. Laboratorios ciudadanos de producción, investigación y difusión de proyectos culturales

5. La cultura no es atractiva para las empresas que actúan como mecenas

Els 5 documents més descarregats:

1. Libro Blanco del desarrollo español de los videojuegos

2. Desculturalizar la cultura: Retos actuales de las políticas culturales

3. Struggling for the Right to the (Creative) City in Berlin and Hamburg: New Urban Social Movements, New ‘Spaces of Hope’?

4. Nurturing creativity in young people: a report to Government to inform future policy

5. Comprendre et analyser le parcours d’exposition: bibliographie commentée

Les polítiques culturals i les indústries culturals i creatives (ICC) són el fil conductor del més destacat de la CV Interacció en aquest inici del segon trimestre. L’accent, en aquesta ocasió, recau en la importància que reclama la cultura com a motor de canvi social, productiu i econòmic i els reptes que ha de fer front per aconseguir els seus objectius. L’«Informe sobre l’estat de la cultura a Espanya», el «Pla Estratègic Cultural Valencià», així com el darrer dossier central de la revista «TELOS», sobre les oportunitats que aporten els nous entorns tecnològics creatius, en són un clar l’exemple.

Destaca també la tercera posició que ocupa l’anunci del Debat d’Interacció 2016 amb els 'Petits Municipis' com centre del debat. Els desajustos territorials en matèria de programació, finançament i recursos, entre d’altres, no són aliens al sector i és una problemàtica que els petits municipis sofreixen ben de prop i que, des d’aquesta jornada, vol mirar de generar un discurs per fer-hi front.

Entre els documents més descarregats pocs canvis vers mesos anteriors. Les ICC continuen copsant l’interès entre els estudis més descarregats amb «El Libro Blanco del desarrollo español de los videojuegos» posicionant-se de nou al capdavant la llista; informe que va liderar les descarregues durant tot el 2015 (i fins aquest passat gener).

Cal assenyalar que, tot i les caigudes que arrossega el sector dels videojocs en el mercat estatal des de 2009, continua essent una de les indústries de gran potencial econòmic i cultural del país.

La voluntat del sector per tornar a recuperar el terreny perdut a causa de la crisi pot veure’s refermada en la doble oferta que s’ha donat a conèixer durant aquesta última setmana amb les noves cites del Barcelona Games World i el Madrid Gaming Experience per aquest tardor.

Fins aquí, el més destacat del mes d’abril. Esperem seguir responent a les vostres necessitats informatives en futures entrades.

Moltes gràcies a tots.

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris