El impacto internacional de la industria cinematográfica y audiovisual española

Jesús Prieto Sacristán | Boletín Económico de ICE

L’article vol ser una reflexió sobre l’estat del sector cinematogràfic i televisiu espanyol i de com les exportacions de béns i serveis d’obres d’aquest àmbit poden esdevenir quelcom estratègiques per tal de garantir la supervivència del sector l'audiovisual espanyol.

Tot i que la diversitat de fons estadístiques utilitzades a l’article mostra unes dades econòmiques amb les que cal anar amb certa prudència, és fefaent la xifra de negoci que genera la venta internacional de cine i televisió (espanyol). Un bon exemple pot trobar-se en les dades aportades per FAPAE: prenen el període 2003-2012 com a referencia, les exportacions de cinema i televisió han augmentat en prop d’un 15%, generant un total de 94 milions d’euros en guanys. Un augment propiciat en gran mesura pel major pes del sector televisiu (les vendes han augmentat en un 51,7% en el període)

L’autor apunta a seguir invertint en aquesta tendència que sembla dibuixar-se. La globalització de continguts, els canvi d’hàbits de consum, la crisi econòmica,... entre molts altres factors han impactat dràsticament en el sector de l’audiovisual i la venta internacional pot ser una estratègia que ajudi a equilibrar la balança.

PDF El impacto internacional de la industria cinematográfica y audiovisual española

Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris