Mataró renova el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació" pel seu compromís i aposta per la R+D+I


La Xarxa Innpulso és una agrupació de 63 ciutats i municipis d’àmbit estatal, amb el compromís d’establir un model productiu sostenible des del punt de vista econòmic, social i ambiental basat en el coneixement i la innovació.
 

Mataró és una de les 20 ciutats que han renovat el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació", que concedeix el Ministeri de Ciència i Innovació amb la finalitat de reconèixer i distingir les ciutats que han apostat de forma decidida per donar suport a la innovació.La distinció reconeix a aquests municipis pel seu compromís i aposta per la R+D+I, pel suport que donen a la innovació en els seus territoris, així com per la definició de polítiques innovadores, i per la seva voluntat de potenciar estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.
 
 

Tecnocampus de Mataró

Tecnocampus de Mataró 
  

La distinció s’obté per un període de tres anys i es renova o no en funció de les actuacions que facin les ciutats. Durant aquests anys, els municipis gaudeixen d’un seguit d'avantatges en el marc de les polítiques d’R+D+I, com ara la participació en projectes col·laboratius entre ciutats, la promoció internacional d’aquestes, i la consideració preferent, per part del ministeri, per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques o la celebració d’esdeveniments d’aquest àmbit, i passen a formar part de Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació-Xarxa Innpulso

La Xarxa se centra en el reconeixement i impuls d’actuacions que realitzen les administracions locals en matèria de ciència i innovació, el foment de la col·laboració entre els ajuntaments de la xarxa i la definició d’aliances estratègiques per a la consecució d’objectius comuns tant amb altres xarxes com amb el Govern d’Espanya. A més, busca la millora del potencial innovador dels consistoris a través de l’articulació de projectes de compra pública d’innovació, foment d’iniciatives per potenciar les pimes innovadores i emprenedors i l’execució de projectes europeus en l’àmbit de la R+D+I en benefici de la societat. 
 

________________________________________________________________________________

 La informació procedeix de les webs i canals de comunicació de l'Ajuntament Mataró