Visible project, empenyent els límits de l’art contemporani


Visible Project, Public Art Agency Sweden
 

Art comunitari, narratives decolonials, feminisme, economies alternatives, qüestions mediambientals, lluites laborals i racials, moviments migratoris, política rural, cultures queer, disseny social... Avui us portem una bibliografia anotada col·lectiva de pràctiques artístiques que aborden aquestes qüestions i que ha estat elaborada per Visible Project per càrrec de la Public Art Agency Sweden.

Una desena de curadors i investigadors experts en diverses disciplines han contribuït amb les seves perspectives en l’elaboració de la publicació “Collectively Annotated Bibliography On Artistic Practices in the Expanded Field of Public Art”, una eina indispensable per inspirar-se de referències bibliogràfiques destacades que conviden a la reflexió, la solidaritat i el diàleg intercontinental, aspectes que la pandèmia ha fet especialment rellevants.
 
 

Equipo Palomar

Equipo Palomar
 
 

Organitzades per temàtica, cada nota bibliogràfica s’acompanya d’enllaços i ressenyes per aprofundir en els temes tractats a cada publicació suggerida. Per completar aquesta publicació, al seu web trobareu un complet arxiu navegable amb més de 200  projectes artístics compromesos socialment en un context global. Es tracta d’iniciatives artístiques amb diferents enfocaments que es comprometen amb aspectes sovint marginals en relació al discurs establert en l’art contemporani.

El valor d’aquests recursos radica en la composició de la xarxa de professionals que col·laboren amb aquesta plataforma de recerca a través d’un consell assessor transnacional, intergeneracional, de gènere i de diversitat racial, l’objectiu de la qual és anar més enllà dels espais ordinaris de l’art, arribant al domini públic i redefinint les representacions i interpretacions preestablertes.
 
 

CAPTURA visible_projects


 
En aquesta línia, Visible Project també compta amb un repositori de publicacions, casos d’èxit, experiències expositives i altres recursos per fer accessible el coneixement creat a partir de les seves accions.


 
 


 

Podeu consultar i descarregar-vos la bibliografia:

     

Wielander, J., Lucchetti, M. (eds). (2020). Collectively Annotated Bibliography On Artistic Practices in the Expanded Field of Public Art. Visible Project. Public Art Agency Sweden. https://www.visibleproject.org


_______________________________________________________________________