La música a la ràdio pública i el seu impacte econòmic

Quan escoltem un nou tipus de música a través de la ràdio pública podem, posteriorment, comprar-la, compartir-la o descarregar-la, cosa que suposa a la curta o a la llarga, un benefici pels mateixos artistes i per a la indústria musical en general. En aquest cas, i d’entrada, els més beneficiats son els segells musicals independents i els artistes més desconeguts. 

Aquest estudi avalua l’impacte en l’economia europea de les activitats de la ràdio musical d’organitzacions pertanyents a la Unió Europea de Radiodifusió (EBU), l’associació internacional de radiodifusors de serveis públics. Algunes de les dades a destacar és l'impacte total de les emissores de ràdio públiques a Europa que genera un total de 3.100 milions d’euros. Pel que fa a l’àmbit laboral, aquestes activitats musicals generen més de 17.000 llocs de treball directament, que representen el 19% del total dels llocs de treball, i més de 50.000 llocs de treball en total, inclosos els proveïdors i altres llocs indirectes a través de la cadena de valor. Això significa que per a cada treball en aquestes operacions de ràdio musical, es donen suport a dos posicions més en altres llocs de treball de l'economia europea. Infografia: The Economic Impact of Public Radio’s Music Activities.


 

A l’informe podeu consultar tots els detalls, estat per estat de la UE, com també els resultats en relació a la distribució dels diversos tipus de grups musicals. És així com la indústria musical pot sortir beneficiada de la variada selecció musical que puguin realitzar els mitjans de comunicació públics. 

Els objectius finals de la ràdio musical de servei públic són proporcionar recursos culturals i educatius, de benestar i d’entreteniment als oients de tots els sectors possibles de la societat i, al mateix temps, ajuda a enfortir i aprofundir al paisatge cultural del país, beneficiant-ne a la societat en general.

 

Podeu consultar-ne el contingut íntegre aquí:

European Broadcasting Union i Oxford Economics. (2020). «The Economic Impact of Public Radio’s Music Activities». Geneva: European Broadcasting Union (EBU).

Recuperat de: https://www.ebu.ch/publications/research/loginonly/report/the-economic-i...


 


****