Escolta les desigualtats en cultura

Cultura i desigualtat. Un curs de podcast transnacional.
 

'Culture & inequality' es tracta d’un curs de podcast transnacional gratuït i col·laboratiu presentat per l'European Center for the Study of Culture & Inequality. El curs s'estructura a partir d'una sèrie de podcast didàctics sobre cultura i desigualtat, concebuts durant el primer confinament global la primavera de 2020, quan estudiants i professors de tot el món van haver de passar a la docència en línia en qüestió de setmanes i la interacció a l’aula va deixar d’estar lligada a una ubicació física.


En episodis d’una hora, experts de tot el món debaten sobre qüestions com ara: Com contribueixen els gustos culturals en  el menjar, la música, la bellesa física o les arts a l’exclusió social o al privilegi? Per què l’esnobisme no és cosa del passat? Per què la majoria d’artistes i productors culturals són blancs i de classe mitjana? Com fan servir els super-rics la cultura per assenyalar el seu estatus, i per què els menys rics busquen aquests estils de vida d’elit? Com es desenvolupen els patrons de desigualtat en un món globalitzat, marcat pels fluxos migratoris i l’augment de la diversitat ètnica o com es creuen les desigualtats de classe amb les desigualtats basades en gènere, raça, ètnia o edat?

 

Aquest podcast us pot ser útil com a recurs autoformatiu. Cada paquet se centra en un debat o tema central en l'estudi de la cultura i la desigualtat, i inclou un podcast amb lectures i possibles tasques a realitzar. Tots els podcasts es poden trobar en diverses plataformes en línia i d'accés lliure. 

Esperem que us siguin interessants i útils.


 

Escolteu els podcasts aquí:
 

2dxDwqGaBlcxKJK16kWkydzimJDAUh-8fpiqYcST  hiZ4RXI5X7FgC6mzmQjFU6omZho6cmE2s6ZkjpHI  Y9mBxjoqykxHuCo2GBe4zdWvhcncvoDgCAY6T1jJ
 

Informació extreta de la pàgina web de l’European Center for the Study of Culture & Inequality.