XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat), 1 de desembre a l'auditori del CCCB, Barcelona

El dia 1 de desembre a partir de les 10.30h a l‟Auditori del CCCB tindrà lloc la segona edició de XOC (Xarxa, Oberta i Comunitat), la jornada professional organitzada per l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (l'APGCC) que pretén generar un espai de reflexió i debat a l'entorn de les tendències de la gestió cultural.

La present edició del XOC posa l'èmfasi en la retroalimentació dels termes "cultura‟ i "perifèria‟. Sota el lema #CentreFora, s‟explora el "fora de centre‟, la idea d‟ampliar el focus i buscar i mostrar contextos, accions, fenòmens, models i exemples perifèrics que es donen a conèixer en base al seu valor de singularitat, autenticitat o de diferència.

La idea de perifèria s'associa a un paradigma geogràfic que es pressuposa allunyat d'un centre espacial. Una mirada oberta i contemporània de la perifèria també ens pot acostar a la diversitat, l'heterodòxia o la marginalitat cultural que s'allunyen d'un centre, en aquest cas entès com l'espai que aglutina la presa de decisions, l'hegemonia o el poder.

Com es retroalimenten els conceptes gestió cultural i perifèria? Què aporta la perifèria a la cultura? Què vol dir ser "perifèria‟? Com es relacionen el projectes culturals cèntrics amb els perifèrics? En un món deslocalitzat on impera el poder de les xarxes socials, com ha canviat la manera de percebre, fer i gestionar la cultura? Quins són els valors afegits de la nova gestió cultural?

Es comptarà amb la presència de Remedios Zafra, Magí Seritjol, Natàlia Lloreta, Luis Lles, Vicent Fibla, Alicia Kopf, Francesc Serés i Antònia Folguera, entre d'altres.

[+informació sobre el programa]   

[Inscripcions: Fins el 28 de novembre]

Per a qualsevol dubte o més informació: www.gestorcultural.org/ apgcc@gestorcultural.org / telf. 93 402 28 27