Xarxa Alcover

PROJECTE:  Xarxa Alcover

WEB:  http://xarxaalcover.cat

DESCRIPCIÓ: Xarxa Alcover de Teatres va néixer fa disset anys amb l’objectiu de potenciar i impulsar la mobilitat del sector de les arts escèniques entre els territoris de parla catalana mitjançant la creació i manteniment d’una estructura estable d’intercanvi que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català.

La Xarxa Alcover es defineix com una associació lliure, oberta i no protocol·lària d'un conjunt d'entitats municipals, associacions, entitats culturals, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l'àmbit geogràfic de la llengua catalana. La metodologia durant aquestes disset temporades ha estat la selecció anual d’una o dues propostes de cada territori (Catalunya, Illes Balears i País Valencià), que han esdevingut “Espectacles Alcover”. 

Des del 2011 el Pla Alcover es reformula per esdevenir Xarxa Alcover i es projecta cap al futur a través d’un pla estratègic amb nous estatuts, més compromís dels socis i major comunicació per augmentar el seu valor estratègic. A més es treballa per obtenir acords de col·laboració estables amb administracions, teatres, xarxes, etc. per garantir la visibilitat dels espectacles Alcover i l’activitat pròpia de la Xarxa. L’associació també vol impulsar fòrums de reflexió entorn la realitat de les arts escèniques catalanes actuals. Les fires de teatre d’Alcoi, Manacor i Tàrrega són l’espai de connexió entre els membres de la Xarxa.

Fitxa tècnica en pdf

2
Etiquetes:
arts musicals, difusió