De blocs i de webs

Tres webs d'interès sobre gestió cultural: La Yogurtera, Gestion cultural para novatos i Konzepte.

Als dos primers (La Yogurtera i Gestion cultural para novatos)  hi trobareu reflexions i, sobretot, consells sobre aspectes de la gestió cultural com muntar una empresa, sortides professionals de la gestió cultural o l'elaboració d'un currículum, tot plegat des de l'enfocament pràctic i amb la voluntat d'ajudar i aconsellar els qui s'inicien en aquest món, o bé adreçant-se també a aquelles persones bregades en la gestió cultural però que volen d'emprendre un nou projecte.

El tercer web que us proposem pertany a una empresa cultural ubicada a Centelles: Konzepte. En el seu bloc, http://www.konzepte.cat/bloc/ hi ha algunes reflexions interessants que marquen l'esperit i la trajectòria del projecte, i que van més enllà de la mera oferta d'uns productes determinats.

Aquestes reflexions abasten qüestions com l'avaluació dels projectes, els recursos disponibles per a la gestió cultural o el concepte d'autenticitat. I en què consisteix aquesta autenticitat? podeu preguntar-vos. En creure, fonamentalment, en els termes que s'utilitzen a tort i a dret en aquest camp, i que sovint perden el seu sentit a còpia de rebregar-los i d'usar-los com a falca indiscriminada. Aquest parell de contundents paràgrafs ho expliciten de manera nítida:

"Estic absolutament d’acord amb aquells que denuncien la dependència pública d’un sector feble, buidat de contingut i malalt de capacitats, i aqui hi poso també molts gestors culturals públics que lluny de crear riquesa, oportunitats i de jugar el risc (cosa perfectament treballable des de l’esfera pública, municipal o territorial), es dedicaran a maquillar-se amb les cremes 2.0 de la Srta. Pepis i correran a comprar el vestit Barbie de  ”Gestora cultural”  per a embolcallar-se de xarxes, tecnologia, cocreació o participació de saló.

I tornarem a proclamar bones pràctiques, memoràndums i estratègies planificades quan així soni com a “trend topic” del sector, no per convenciment ni com a metodologia. En un moment de debat sobre el futur del sector públic, celebro que cada vegada hi hagi més veus que plantegin la seva reformulació per fer un àmbit cultural públic que doni pista lliure als que volen donar contingut i sentit, i que defenestri als que solament el fan servir per a propi lluïment i autobombo. Serà difícil desempallegar-se d’aquesta rèmora si bé, com tot, el temps els posarà al seu lloc".

1
Etiquetes:
gestió