El panorama de l’espectacle en viu a Europa en plena era digital

IETM - International network for contemporary performing arts

La revolució digital és una de les qüestions clau per entendre les societats actuals d’arreu del món i que, per tant, també afecta en gran mesura les arts escèniques. Aquest document explora com s’empra la tecnologia digital en les diferents etapes del procés artístic (creació, producció, difusió, arxiu...) i amb quins objectius (inspiració, desenvolupament de públics, màrqueting...).

A mode de guia, ens ofereix un interessant llistat d’experiències, de centres per a la producció de propostes digitals, centres de recerca i festivals d’arts digitals de tota Europa.

A partir d’una sòlida base teòrica, aquesta publicació fa un mapatge de l’estat actual amb nombrosos exemples d’experiències de tota Europa i d’altres països, oferint un panorama de la situació de les arts escèniques a l’era digital.

El document agrupa les diferents experiències segons el tipus de tecnologies que hi fan servir i com interactuen amb les propostes; així trobem espectacles amb recursos digitals com part de l’escenografia, d’altres que compten amb performers virtuals, experiències d’arts escèniques transmèdia o propostes d’artivisme (arts i activisme), entre d’altres.


 

PDF Live Performances in Digital Times: an Overview (anglès)

PDF Le spectacle vivant à l'ère du numérique : un tour d'horizon (francès)


 

HTML Live Performances in Digital Times: an Overview (anglès)

HTML Le spectacle vivant à l'ère du numérique : un tour d'horizon (francès)


 

Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris