La cultura com a element central del desenvolupament urbà sostenible

Nancy Duxbury, Jyoti Hosagrahar i Jordi Pascual, membre d'Interacció | Xarxa Mundial de Ciutats i Governs Locals i Regionals (UCLG)

Amb motiu de la propera conferència Hàbitat III sobre desenvolupament urbà sostenible i l’aprovació d’una ‘Nova agenda urbana’, la xarxa UCLG presenta aquest informe orientatiu per situar la cultura en el centre dels debats. El document analitza com ha evolucionat el procés d’integració de la cultura en les estratègies de desenvolupament urbà sostenible i proporciona una sèrie de recomanacions i propostes polítiques concretes il·lustrades amb exemples pràctics. Els autors reconeixen que la cultura té, cada vegada, més presència en les estratègies de desenvolupament de les ciutats. Alerten, però, que encara existeixen alguns mites i idees equivocades sobre el tema que obstaculitzen la seva plena integració.

L’informe fa referència a diversos models per integrar la cultura en les estratègies de desenvolupament sostenible i adverteix que cal preservar sempre la visibilitat dels béns, activitats i expressions culturals. Així mateix, recorda als governs locals la seva responsabilitat a l’hora de garantir aquest equilibri entre la plena integració de la cultura en el desenvolupament urbà sense oblidar, però, que cal potenciar els seus beneficis per a la ciutadania i la seva pertinença a les comunitats.


 

PDF Why must culture be at the heart of sustainable urban development?


 

 Inicia sessió o registra’t per enviar comentaris