Palmer, Robert

Robert Palmer  

Assessor cultural expert des de fa més de vint anys ha estat director de Cultura i Patrimoni Cultural i Natural del Consell d’Europa des de la seva creació (2008) fins a 2012. Fou fundador i director d’una consultoria cultural independent especialitzada en projectes internacionals. 

Director de les Capitals Europees de la Cultura: Galsgow (1990) i Brussel·les (2000). Brussel.les incloïa el desenvolupament d’un programa cultural ric i complex. Fou l’autor d’un llibre al voltant de les capitals europees de la cultura per a la Comissió Europea.

Director de Cultura de la Ciutat de Glasgow (1987-1997) i de teatre i dansa de l’Scottish Arts Council (1980-1987) i gestionà la cultura a nivell nacional. 

Abans d’incorporar-se al Consell d’Europa en 2006, fou assessor per a diferents ciutats i regions al voltant de les polítiques de les arts i la cultura, turisme cultural, creativitat i la regeneració urbana, Capitals europees de la Cultura, festivals, diversitat cultural o diàleg intercultural, projectes al voltant del desenvolupament i la cooperació internacional, entre d’altres. Ha participat en projectes culturals a més de 20 països arreu d’Europa, Canadà i Àsia. 

És membre d’algunes institucions artístiques i festivals internacionals, president de jurats d’art europeus i ponent assidu a conferències i tallers internacionals sobre Cultura. 

Ha estat guardonat amb diferents premis en reconeixement de la seva tasca cultural. 

Entre les seves publicacions en destaquem: 

- Culture et regions d'Europe(2004)  

- Culture and european regions : preliminary research into regional cultural policy(2004) 

- European cultural capital report(2007)  

- European cultural capital report 2(2009)  

- Eventful cities: cultural management and urban revitalisation(2010) 

Participà a Interacció 2004, al voltant del tema Vers una Agenda 21 de la Cultura, on dins el seminari Desenvolupament econòmic i desenvolupament cultural: complementaris o antitètics? presentà la ponència La totalitat és més que la suma de les parts: una aproximació integrada a la planificació en cultura pel segle XXI.