Oller i Cuartero, Joan

Oller i Cuartero, Joan (Barcelona, 1967) 

Director General del Palau de la Música Catalana des de febrer de 2011, és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE. 

Ha estat professor de Marketing i programació musical a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i professor associat del Departament de Ciències Socials a ESADE (1992-1998). 

Ha participat en nombrosos seminaris sobre temes relatius a la gestió cultural New York, Viena i Copenhague, entre d’altres. 

Estudià música al Conservatori del Liceu i va ser gerent de l’Orquestra Simfònica del Vallès (1995-1998). Fou gerent de la Fundació Pablo Sarasate de Pamplona (1998-2000) i de l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó (2000-2001). Ocupà el càrrec de director de divisió del Centre de Noves Empreses de Barcelona Activa (1991-1995) i en 2008 fou nomenat president de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya. 

Fou president fundador de la Red de Organizadores de Conciertos Educativos (ROCE) i membre del Ple i de la Comissió Artística de la European Concert Hall Organisation (ECHO). 

Des de 2001 i fins 2011 ocupà el càrrec de director general del Consorci de L’Auditori,  l’Orquestra Simfònica de Barcelona i l’Orquestra Nacional de Catalunya. 

A les darreres jornades presencials d’Interacció 2013, sota el títol El valor públic de la cultura, Joan Oller participà en el debat moderat per Xavier Graset que a l’entorn d’Innovació en temps de penúria reuní tertulians de la talla de Vicenç Altaió (director de l’Arts Santa Mónica), Laura Huerga (editora de Raig Verd), Clara Garí (artista i directora de Nau Coclea) o Ingrid Guardiola (gestora cultural i professora de la UdG i de la UPF).