Feixa Pàmpols, Carles

Feixa Pàmpols, Carles  (Lleida, 1962) 

Catedràtic d’Antropologia a la Universitat de Lleida. Doctor per la Universitat de Barcelona i Doctor Honoris Causa per la Universitat de Manizales (Colòmbia). Ha estat professor visitant a les universitats de Roma, Mèxic, París, Califòrnia a Berkeley, Buenos Aires, Santiago de Xile i Newcastle. Des de 1988 és professor d’Antropologia Urbana i d’Antropologia i Història de la Joventut a la Universitat de Lleida. 

Especialitzat en l’estudi de les cultures juvenils, ha dut a terme investigacions a Catalunya i Mèxic al voltant de temes com la violència, la ciutat, l’esport, la memòria oral, la immigració, els moviments socials i les cibercultures. 

Ha estat assessor per a polítiques de joventut de les Nacions Unides i vicepresident del Comitè d’Investigació de Sociologia de la Joventut de la International Sociological Association. 

Forma part del consell editorial de les revistes Young (UK-India), Nueva Antropologia (Mèxic), Revista Latinoamena de Ciencias Sociales, Niñez y Juventud (Colòmbia). Revista Austral de Ciencias Sociales (Xile), Revista de Estudios sobre Juventud (Argentina), Analise Social (Portugal), Mondi Migranti (Italia), entre altres. 

Entre les publicacions podríem destacar: 

Llibres

- #GeneraciónIndignada: Topías y Utopías del 15M amb Nofre, J (eds). Lleida: Milenio (2013)

- Bohemios, Rockanroleros & Revolucionarios. La construcción histórica de la juventud en America Latina, amb González, Y. Santiago de Chile: Cuarto Propio (2013).

- De jóvenes, bandas y tribus. Barcelona: Ariel (5ena edició, 2012)

- Jóvenes y espacio público. Del estigma a la indignación amb J. Trilla et al.. Barcelona: Bellaterra (2011)

- El folclore progresivo y otros ensayos. Amb E.de Martino. Barcelona: Museu d’Art Contemporani de Barcelona UAB (2008)

- Global Yourt? Hybrid identities and plural worlds amb P.Nilan. London and New York: Routledge (2006)

- Jóvenes latinos en Barcelona. Espacio público y cultura urbana (direcció). Barcelona: Anthropos (2006)

- Jóvenes sin tregua : culturas y políticas de la violencia amb F.Ferrándiz (eds). Barcelona: Anthropos (2005) 

- Música i ideologies: mentre la meva guitarra parla suaument amb J.R.Saura i J.de Castro (eds). Barcelona: Generalitat de Catalunya.  

 Publicacions en revistes 

- The #spanishrevolution and Beyond. Cultural Anthropology Online (2012)

- Youth studies in Latin America. On social actors, youth policies and new citizenships amb P.Oliart. Young (2012)

- La globalización alternativa y los novísimos movimientos sociales amb J.Juris i I Pereira. Revista del Centro de Investigación Universidad de La Salle (2012).

- De la Generación X a la Generación @ amb M.Portillo, M.Urteaga i O.Aguilera. Última Década (2012)

- Juventud, espacio propio y cultura digital Revista Austral de Ciencias Sociales (2011)

- El imperio de los jóvenes Le Monde Diplomatique (2010) 

Carles Feixa participà per primera vegada a les jornades presencials d’Interacció 2006, Polítiques culturals de proximitat, al seminari Conflictes de proximitat on compartí taula amb George Yudice (director del Center for Latin American & Caribbean Studies –NY University-).

L’edició d’Interacció 2010, titulada Democràcia cultural i transformació social, comptà novament amb la seva participació on dins l’àmbit La democràcia cultural i el fenomen amateur com a factor de cohesió social presentà la ponència Cultura jammer i participació social, juntament amb Gabriela Berti (filòsofa de la Cultura i especialitzada en la cultura hip-hop).