Garí i Aguilera, Clara

Clara Garí i Aguilera  002.jpg

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona, Licènce Spéciale en Histoire de l’Art per la Université Catholique de Louvain-la-Neuve (Bèlgica), és actualment directora del Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (Girona), que, des del 1995, està orientat a la investigació al voltant de la música, les arts visuals i audiovisuals, l’art públic, el pensament contemporani i les noves tecnologies. És, a més, membre de la Comissió Executiva de l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya.  

Performer, editora i escriptora, ha dut a terme projectes de creació d’imatge i música experimental. Ha estat professora de Màster d’Interfaces digitals a Elisava, Escola Superior de Disseny i Ingenieria de Barcelona i de Esdi, Escola Superior de Disseny de Sabadell i directora del Projecte Horitzó TV Blocs&Clubs. Actualment, és professora a la Universitat Oberta de Catalunya al Màster de Gestió Cultural.

Interacció’94, sota el títol Universitat d’estiu de polítiques i gestió cultural, la comptà entre els seus conferenciants en qualitat de Presidenta de l’Associació Cultural Côclea i Directora de La Galeria 13. Introducció general: anàlisi dels temes claus i vies de prospecció i futur,  L’articulació público-privada: finançament, co-gestió, participació i reciprocitat compartint debat amb Ferran Farré, i El creador davant el territori i la dinàmica social amb Véronique Brom i Ferran Farré marcaren el seu pas en el debat d’aquesta edició.

Durant Interacció 2002, Polítiques per a la interculturalitat,participà a les Converses al pati titulades No Divos, la innovació en els espais i serveis de Cultura,  juntament amb altres professionals com Gustavo Sánchez, Paco Higueras o Roger Bernat.

A la darrera edició de les jornades presencials d'Interacció 2013 titulades El valor públic de la Cultura, participà en el debat moderat per Xavier GrasetInnovació en temps de penúria, juntament amb altres tertulians com ara Laura Huerga (editora de Raig Verd), Joan Oller (director del Palau de la Música), Vicenç Altaió (director de l'Arts Santa Mònica) i Ingrid Guardiola (gestora cultural i professora de la UdG i de la UPF).