Informe sobre el sector del llibre a Europa 2017

Federation of European Publishers (FEP)

El sector del llibre és la indústria cultural més gran a Europa, i genera més de 22 bilions d’euros l’any només a la UE i l’Espai Econòmic Europeu, segons l’informe «The Book Sector in Europe: Facts and Figures», que recentment ha presentat la Federació Europea d’Editors (FEP), coincidint amb el seu 50è aniversari.

Segons Henrique Mota, president de la FEP, aquest és el primer informe en què es recopila una quantitat tan gran de dades sobre l’edició de llibres a Europa, que prové majoritàriament d’enquestes elaborades per la mateixa Federació a les 28 associacions d’editors de la UE, i de la recerca en bases de dades nacionals i internacionals.

L’informe destaca que les editorials europees donen feina a 150.000 treballadors, xifra que s’eleva a 700.000 si es tenen en compte els treballadors d’empreses associades, i que el mercat europeu genera al voltant de 575.000 títols l’any, gràcies al creixement del sector del llibre digital. A més d’aquest tipus de dades, però, també s’ofereixen estadístiques sobre hàbits lectors, de compra i de satisfacció, per aconseguir una panoràmica completa del sector.
 

Nous títols publicats per país i per milió d’habitants a la UE i l’Espai Econòmic Europeu (2010-2015)HTML The Book Sector in Europe: Facts and Figures

PDF The Book Sector in Europe: Facts and Figures


Inicieu sessió o registreu-vos per a enviar comentaris