Gestión de la cultura y gestión de la vida: valoración y propuestas de empleo ecorresponsable desde la ecología profunda

Lina Gavira Álvarez (dir.) | Cinca

Partint del paradigma de l’ecologia profunda, aquest llibre reuneix reflexions teòriques i pràctiques sobre gestió cultural vinculant la cultura amb la gestió de diversos aspectes de la vida i plantejant una reformulació del sistema actual que posi les persones i l’entorn al centre de les polítiques i els projectes culturals.

L’obra planteja una transformació estructural a través d’estratègies i experiències aplicades a la vida quotidiana i a les organitzacions, que permeti “fer cultura amb consciència”, com a resposta a la crisi d’un sistema capitalista “gasós i especulador”, con afirmen els seus autors. El llibre recull els principals debats conceptuals sobre la gestió cultural i el seus vincles amb el desenvolupament, la situació dels sectors culturals en un context de globalització neoliberal i les estratègies i eines innovadores que s’estan implementat i que obren una finestra a un canvi de paradigma.

La primera de les tres parts de «Gestión de la cultura y gestión de la vida» aborda qüestions generals que aprofundeixen en la vinculació de la cultura amb la gestió socioeconòmica i el desenvolupament, com els desafiaments actuals en matèria de finançament, infraestructures o inserció sociolaboral. Eduard Miralles, membre d’Interacció, realitza una reflexió sobre els vincles de la cultura i el desenvolupament local i proposa una revisió de l’Agenda 21 on la cultura ha de ser un pilar bàsic.

La segona part fa una aproximació sectorial a través d’anàlisis d’experts que estudien les diverses confluències entre patrimoni, territori i desenvolupament.  S’hi examinen, d’una banda, el territori com paisatge cultural o com model d’una nova gestió alimentària, així com els canvis en la gestió de museus, de la música, dels mitjans audiovisuals o de la cultura virtual.

La tercera part dona espai a projectes innovadors que s’acosten als nous paradigmes i a les eines que s’estan emprant per a la creació d’organitzacions, incorporant les interrelacions entre les noves formes de gestió de la terra i les ciutats, la resiliència i l’art.


 

Podeu consultar aquest llibre al Centre d’Informació i Documentació.

Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris