León Aguilera, Esteve

Esteve León Aguilera  

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Diploma en Funció Gerencial a les Administracions Públiques d’ESADE, és actualment comissionat de Prospectiva Social i Cultural de l’Àrea de la Presidència de la Diputació de Barcelona. 

Ha estat coordinador de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Ha exercit com a professor en diversos plans formatius al voltant de la gestió cultural i vocal d’organismes amb participació de la Diputació de Barcelona com ara el Gran Teatre del Liceu, el Consorci de les Drassanes, la Fundació Teatre Lliure, el Consell General del Consorci de Comunicació Local (CCL), el Consell d’Administració de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), el consell General del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o la Junta de Govern de l’Institut del Teatre. 

Ha estat coordinador, membre del comitè organitzador o científic a les edicions d’Interacció entre 1994 i 2006. 

Actualment coordina el Pla Estratègic Catalunya Cultura XXI impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i forma part del seu comitè de direcció. 

És vicepresident de l’Associació TRAM-Tradicionàrius, membre del consell editorial d’Enderrock, secretari del jurat dels premis APPEC, vocal de l’associació Barnasants i patró del Teatre Lliure

Dirigeix el mòdul Marc jurídic i institucional del postgrau de Gestió d’Entitats, Institucions i Plataformes Culturals de l’IDEC (Universitat Pompeu Fabra), del qual és també professor. 

Entre les seves publicacions: 

- Els espais per a la cultura amb Xavier Marcé,revista Referencias, n. 5, Ministerio de Cultura (1989) 

-Llibre Blanc de la Cultura a Catalunya: un futur per a la cultura catalana, redactor, Ferran Mascarell, editor, Edicions 62 (1999) 

- Cultura i municipi. Agenda 21: necessitats i reptes a Cultura i poder local. Reflexions i propostes des de la Taula de Regidors de Cultura de la província de Barcelona, p, 117-119 (2000) 

- La política cultural en la construcció de l’espai metropolità a Barcelona Metròpolis Mediterrània, núm. 52, juliol-setembre, p. 34-37 (2000) 

- La gestión asociativa de un proyecto público: el caso del CAT, en Gestión de proyectos culturales, Ariel Practicum, p. 179-210 (2001) 

- El planejament com a estratègia, a Cultura i municipi: polítiques culturals municipals a Catalunya: 60 aportacions, p. 227-230 (2007) 

Inicià la seva participació en Interacció a l’edició de 1996 Les Polítiques Públiques i la Cultura, al debat Les estratègies de cooperació cultural a escala interregional en el marc del seminari dedicat a les Polítiques Culturals i la Intervenció territorial, compartint taula amb Mikel Etxebarria, de la Diputació Foral de Bizkaia i Carlos Esco de la Diputació d’Osca. 

Interacció 2000, sota el títol Cultura i Servei Públic,  tornà a comptar amb la seva participació com a coordinador de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona al seminari Nous espais per a la Cultura a Europa conduint la sessió Vers a una nova dimensió territorial dels Centres d’Art.