Guardiola Sánchez, Ingrid

Guardiola Sánchez, Ingrid (Girona, 1980) 

Professora universitària, investigadora, articulista i gestora cultural. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i doctorada en Humanitats per la mateixa universitat (2004). 

En el món de la gestió cultural ha desenvolupat, entre d’altres, les següents tasques: documentalista audiovisual per al Canal Cultural de Televisió Espanyola (2008); documentalista i programadora audiovisual freelance al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona des de 2001; coordinadora, productora i co-directora de MINIPUT (19a Mostra de TV de Qualitat) des de 2002; co-directora del FAAV’03 (Festa d’Arts Visuals) a través de l’Associació de Joves Creadors Audiovisuals; programadora des de 2005 de Cinema Truffaut de Girona des del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona; i co-directora i productora del Festival Surpas durant les edicions 2008-2011. 

Ha participat en diversos seminaris i congressos com ara el I Congrés Internacional Mutacions del Gest al Cinema Europeu organitzat per la Universitat Pompeu Fabra (2012) o el I Seminari Internacional en Humanitats, també de la UPF (2008). 

Entre d’altres, és col·laboradora habitual des de 2011 de Cultura/s, suplement cultural de La Vanguàrdia i membre del Consell assessor des de juny de 2012. Ha col·laborat en la secció de llibres El cabaret elèctric (2012) i en el pròleg al llibre Maneres de no entrar a casa d’Alícia Kopft, un dels projectes guanyadors de les beques KREA de l’Ajuntament de Girona. 

Podríem destacar altres publicacions com ara: 

- Adaptacions cinematogràfiques d’obres literàries ambientades a Barcelona. Articles per a la revista L’Avenç dins el monogràfic sobre Barcelona (2007)

- Invitacions a la reconciliació: la immigració a través de programes divulgatius de proximitat, article dins l’especial Televisió i immigració dels Quaderns del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (núm. 23-24)

- Apunts, notes i personatges per a una futura novel·la negra ambientada en el Raval, Edicions Montflorit (2008)

- Nuevos formatos de ficción televisiva, dins La ficción audiovisual en España, editat per Miquel Francès i Germán Llorca, Editorial Gedisa, Barcelona (2012) 

El seu primer pas per Interacció ha estat a les darreres jornades presencials de 2013 en què, juntament amb Vicenç Altaió (director de l’Arts Santa Mònica), Laura Huerga (editora de Raig Verd), Joan Oller (director del Palau de la Música) i Clara Garí (artista i directora de Nau Coclea), participà en el debat moderat per Xavier Graset, al voltant de la Innovació en temps de penúria.