Altaió i Morral, Vicenç

Vicenç Altaió i Morral (Sta. Perpètua de Mogoda, 1954)

Poeta, assagista, traductor de teatre, crític d'art, articulista d'opinió, ha estat fins el 30 de juny de 2013 director del Centre d’Arts Santa Mònica, càrrec que ocupà des de 2008, espai al que defineix com “un espai de confluència i de creuament de diferents disciplines de la creació artística contemporània com la ciència, el pensament i la comunicació on es generen idees, projectes que promouen un diàleg entre les aportacions locals i la dimensió global de la societat”.

Compta amb una llarga trajectòria professional que inclou el comissariat de l’Any Miró en 1993, la coordinació general de l’Any Pla en 1997 i l’assessorament cultural de diverses institucions entre les quals s’inclou Fonds Regional d’Art Contemporani Languedoc-Roussillon i FRAC Midi-Pyrénees.

Guanyador del Premi Vicent Andrés Estellés de poesia en 2005 i membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, col•laborà als diaris Avui i a El Mundo.

Les seves publicacions abasten molts àmbits literaris dels quals les obres més recents serien: 

Narrativa - Desglossari d’un avantguardista (2000) o Els germans: retrats d’artistes (2002)

Poesia - Massa fosca (2004) o  Santa follia de ser càntic (2005)

Assaig - La consola de Cadaqués o somni d’un fill putatiu (2007) o Un sereno al cementiri de l’art (2011)

La seva participació a Interacció s'inicià el 1994 amb la presentació del KRTU, kultura recerca tecnologia universals, juntament amb Sílvia Duran i Manuel Guerrero. A l’edició d'Interacció'96 col•laborà en el seminari Noves polítiques socials dins l’àmbit Polítiques culturals i cohesió social amb la ponència Cultura, kultura, cultura...entre l'apocalipsi i la integració

El valor públic de la Cultura és el títol de les darreres jornades presencials d'Interacció 2013 que han estat escenari de la seva darrera participació, concretament, en el debat Innovació en temps de penúria juntament amb altres tertulians com Laura Huerga (editora de Raig Verd), Joan Oller (director del Palau de la Música), Clara Garí (artista i directora de Nau Coclea) i Ingrid Guardiola (gestora cultural i professora de la UdG i de la UPF). El debat fou moderat per Xavier Graset.