5.501 professionals de la cultura han cobrat l'ajut de 750 euros de la tercera línia de suport del Govern


ACN Barcelona | 13 d'abril 2021 
 

Els departaments de Treball i Cultura han impulsat fins ara 8,7 milions d’euros en ajuts que han arribat a 12.000 persones.


Un total de 5.501 professionals de les arts escèniques, les arts visuals i la música han rebut fins ara l’ajut extraordinari de 750 euros aprovat pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran del coronavirus.

Els pagaments es van fer efectius al llarg de la setmana passada, segons informa la Generalitat. Es tracta de la tercera línia de suport al sector de l’executiu català, impulsada pels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i Cultura i dotada amb més de 4 milions d’euros.

En total, segons les dades de l’Administració, entre els dos departaments s’han destinat 8.708.000 euros a ajuts extraordinaris que han arribat a 12.037 persones d’un sector “especialment afectat per la crisi sanitària i que es considera essencial”.

En aquesta tercera convocatòria l’ajut anava adreçat a professionals, tècnics i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides per raó de la crisi sanitària, i amb ingressos inferiors als 20.000 euros durant l’any 2020. El Govern indica que aquest topall s’ha ampliat respecte dels 13.000 euros de la convocatòria anterior a petició del mateix sector.

  
 

___________________________________________________________________________


 

     

1 comentari

Interacció


Les demandes del sector cultural per sortir de la crisi: més inversió i més autoorganització
 

El Crític va preguntat a treballadors de la cultura quines demandes reclamen per al sector i com es pot salvar de l’estat de precarietat.

La cantautora Marina Rossell, l'escriptor Martí Sales o el cineasta Carlos Marqués-Marcet reclamen, entre d'altres, un pressupost que arribi al 2%, la renda bàsica universal o una programació cultural més valenta.
 

Les seves respostes les podeu llegir en aquest article:
 

Martín, H. ( 2021,  23 d’abril). Les demandes del sector cultural per sortir de la crisi: més inversió i més autoorganització. Crític. https://www.elcritic.cat/noticies/les-demandes-del-sector-cultural-per-sortir-de-la-crisi-mes-inversio-i-mes-autoorganitzacio-89312

 

Bona lectura.