Elvira Dyangani Ose, nova directora del MACBA


Substitueix Ferran Barenblit, que ha estat director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona els darrers sis anys. Una dona dirigirà el Macba per primera vegada en els més de 25 anys de trajectòria del museu.
 

El consell general del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona ha nomenat com a nova directora Elvira Dyangani Ose del MACBA. Aquest Consell ha fet seva la proposta del comitè d’experts, que ha valorat de la candidatura guanyadora la voluntat d’aportar "una mirada innovadora sobre el paper del museu en l’escenari local i internacional".

El Consell destaca que la candidata “compleix tots els requisits de la convocatòria pública” i que, pel que fa als mèrits que calia considerar, ha obtingut la millor valoració per “mantenir el prestigi” del museu com a institució de referència internacional.

Dyangani Ose substitueix Ferran Barenblit, que ha estat director del MACBA els darrers sis anys. El contracte que signa és d’alta direcció i estipula una durada de cinc anys, renovables amb l’acord explícit del Consell General.
 
 

La nova directora del Macba, Elvira Dyangani Ose. CHRISTINA EBENEZER / MACBA

La nova directora del Macba, Elvira Dyangani Ose. Chistina Ebenezer | MACBA
 
 

Trajectòria

Nascuda a Còrdova el 1974, Dyangani Ose és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. També és diplomada en Estudis Avançats en Arquitectura i ha fet estudis d’història i teoria de l’arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat, a més, candidata doctoral al Departament d’Història de l’Art i Estudis Visuals de la Universitat Cornell de Nova York.

Des del 2018 és directora i conservadora en cap de The Showroom a Londres, a més de professora de Cultures Visuals al Goldsmiths, Universitat de Londres, des del 2014, i membre del Consell del Thought Council, Fondazione Prada.

Amb anterioritat ha estat comissària de la Biennal Internacional d’Art Contemporani de Göteborg; conservadora d’art internacional de la Tate Modern a Londres; directora artística de Rencontres Picha – Biennal de Lubumbashi, República Democràtica del Congo; conservadora d’art contemporani i editora de Publicacions del Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC) de Sevilla.

           


___________________________________________________________________


 

   

1 comentari

Interacció


Elvira Dyangani Ose:   "L’usuari del museu no és només el visitant, també ho és l’equip"
 

"[els canvis] Seran radicals perquè no s’han fet mai, però no perquè siguin absolutament trencadors. Més aviat seran canvis subtils, com una mena de tornassolat... No soc amant dels gestos grandiloqüents. A mi m’agrada transformar les coses d’una manera progressiva, molt orgànica, posant atenció a allò ordinari, als detalls del dia a dia. Per exemple, jo vull fer un museu més humà, i això comença pel tracte amb l’equip. L’usuari del museu no és només el visitant, també ho és l’equip", declara Elvira Dyangani Ose, directora del Macba, a l'entrevista que li fa Maria Palau. 
 


 

Aquí teniu l'enllaç per llegir l'entrevista sencera:
 

Elvira Dyangani Ose "Vull un Macba més humà"( 2021, 30 stembre). El PuntAvui

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2035789-vull-un-macba-mes-huma.html

 
 
 

 Bona lectura.