David Armengol guanya el concurs de direcció artística de La Capella


El comissari i gestor cultural David Armengol ha estat escollit nou director artístic del centre d’art La Capella després d’imposar-se en el concurs públic endegat al gener, al qual s’havien presentat quatre candidatures. El contracte és per quatre anys (prorrogable un més).
 

La comissió formada per Oriol Gual Dalmau, cap del Servei d’exposicions i director de la Virreina (1990–1999) i director de La Capella (1999-2020); Anna Ramírez Galván, directora de Teixit cultural de l’Institut de Cultura de Barcelona; Lola Lasurt Bachs, artista visual i docent i Jordi Ferreiro Ouro, artista i educador, membres de la junta de la PAAC que han actuat com una única veu i vot; Martina Millà Bernad, cap d’exposicions de la Fundació Joan Miró de Barcelona; Jordi Antas Barranco, comissari independent i mediador, i Clàudia Elies Oliveras, responsable del Programa d’Arts Visuals de Can Felipa, ha decidit atorgar la direcció de La Capella a David Armengol els quatre anys vinents, amb possibilitat d’un any més de pròrroga. Tots els membres del jurat han valorat el projecte guanyador com la millor proposta: “Es tracta d’un projecte continuista i per tant molt viable que aporta garanties de tirar endavant pel que fa a mitjans i estructura. Aporta amb plantejaments d’especial interès i molt ben definits”.

Aquest espai expositiu, ubicat en el conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de la Convalescència, ha esdevingut un referent per a la creació d’art emergent a través del programa Barcelona Producció, que des del 2006 ha incentivat la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies tot promovent la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals centrats en l’art i la cultura contemporània a través d’una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent.
 
 

David Armengol, comissari i gestor cultural | Pep Herrero
 
 

David Armengol (Barcelona, 1974) és comissari independent i combina la seva pràctica curatorial amb altres activitats paral·leles com la gestió cultural i la docència. Els seus projectes s’han pogut veure en espais d’art contemporani com Caixaforum Barcelona (2008), Matadero Madrid (2010), la Fundació Joan Miró de Barcelona (2012-2013), Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona (2014), l’EAC-Espacio de Arte Contemporáneo de Montevideo, a l’Uruguai (2015), Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona (2016), Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet (2019), el Centre d’Art La Panera de Lleida (2019) o Tabacalera Promoción del Arte a Madrid (2020). L’any 2019 va ser co-comissari del Pavelló de l’Uruguai en la 58a edició de la Biennal de Venècia 2019. El seu treball ha mantingut sempre una forta anàlisi contextual, formant part de l’equip de coordinació de Sant Andreu Contemporani (2009-2013), sent col·laborador extern a La Capella durant diverses temporades (2016-2020) o comissariant, amb la Diputació de Barcelona, una itinerància de la col·lecció MACBA (2017-2019) pels centres d’art de la província de Barcelona.

  
 

______________________________________________________________________________________

Les imatges i la informació procedeixen de les webs i canals de comunicació de l'Ajuntament de Barcelona.