Dia Internacional de la Dansa 2021


 El Dia Internacional de la Dansa reivindica que ballar és avui, més necessari que mai.
 

Avui 29 d’abril és el Dia Internacional de la Dansa, una data que a Catalunya va a càrrec de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (ADP). Enguany, degut a la pandèmia, la cita és en format audiovisual, amb una col·lecció de 6 peces de vídeo-dansa dirigides pel ballarí i coreògraf Pere Faura i realitzades per Ignasi Castañé. Les peces volen reivindicar i abolir actes masclistes, com l’abús de poder i la discriminació i d’altres com la criminalització de ballar durant la pandèmia, la cronificació de la precarietat, la sobre-producció de baixa qualitat, la fulminació dels circuits d’exhibició, la híper-burocratització de la gestió, la corrupció en certs espais de programació, l’absència de la dansa en l’educació formal i la baixa qualitat de l’educació superior, entre d’altres. Cadascuna de les peces gira entorn d'un àmbit relacionat amb la dansa, tot reivindicant aquelles situacions de les quals la professió s’hauria d’acomiadar: dansa i pandèmia, dansa i estigma, dansa i educació i dansa, creació i distribució.
 
 


 
 

15 ballarins i ballarines posaran cos, moviment i veu a aquests missatges, representant la diversitat de gènere, edat, estils i procedències dels i les professionals de la dansa a Catalunya. Ocupen espais estretament vinculats a la cultura, com la Sala Beckett, La Central del Circ, l’Espai Brossa, Nou Barris, Hangar, Graner, La Escocesa, el Tantarantana, la Nau Ivanov, la Fabra i Coats, la Caldera o el Mercat de les Flors, i espais culturals clau de les demarcacions de Lleida, Girona i Tarragona.
 
 


 
 

Pel que fa als vídeos, els trobareu al web de l’ADP i a les seves xarxes socials. Apunteu-vos a reflexionar pel canvi a través de la dansa.


 

Visca la dansa! 
 


_______________________________________________________________________