Convocatòria DigiTraining: competències digitals per a museus i institucions patrimonials petites


 
 Cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea, DigiTraining proporciona als museus i institucions patrimonials petites i mitjanes competències digitals i les eines de gestió per beneficiar-se’n.  

DigiTraining s’adreça específicament a beneficiar museus petits o mitjans, així com altres organitzacions del patrimoni cultural tangible o immaterial, que tenen una estructura física i unes instal·lacions accessibles al públic en general. El projecte, que s’allarga fins al juliol de 2022, respon a la necessitat urgent de proporcionar suport específic al sector del patrimoni cultural i creatiu en un entorn desafiant.  

DigiTraining llança ara una convocatòria oberta als museus europeus petits i mitjans. Un procediment de selecció transparent identificarà un màxim de 60 organitzacions, el personal del qual participarà sense cap cost en les activitats de formació del projecte, organitzades per professionals experimentats de les organitzacions del consorci. Alguns sol·licitants seleccionats es beneficiaran de serveis de suport i producció digital personalitzats i a mida, adaptats directament a les seves necessitats i missió. 


 

Els seleccionats participaran, sense cap cost per a ells, en una o més d'aquestes activitats, estructurades en 3 nivells: 
 

  • Un primer grup d’organitzacions rebrà una formació combinada sobre tecnologia digital i audiovisual (millorar les eines i la narrativa per a presentar millor el contingut al públic), així com sobre la gestió relacionada amb el digital (millorar les habilitats i aprofitar al màxim els recursos per apropar el contingut al públic). Estarà concebut específicament per a organitzacions patrimonials museístiques, per a millorar l’experiència del seu públic, per afrontar millor els reptes de gestió, inclosa la gestió de dades, i per augmentar les opcions de monetització de les seves organitzacions. 
     

  • Un grup més reduït de fins a 6 organitzacions, seleccionades per a una "anàlisi a mida" de les seves necessitats i capacitats, es tutelaran mitjançant una formació específica (eventualment incloent visites in situ) que resulta en una sòlida capacitació a habilitats digitals i en l’estratègia i les eines de gestió per fer-hi front. 
      

  • Finalment, es beneficiaran un màxim de 3 organitzacions seleccionades sense cap cost de la producció d’un projecte audiovisual de realitat virtual o augmentada específicament adaptat a la seva missió i narrativa; juntament amb l'estratègia i consells de gestió per integrar-lo millor a les seves activitats.   


 


 

Data límit: 31/05/2021 

     

Per a més informació:

     


 
 

___________________________________________________________________________

 La informació procedeix de les webs i canals de comunicació del projecte DigiTraining