La mirada de l’altre. Parelles de voluntaris en l’acompanyament artístic

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), ha estat copartíceps del projecte «La mirada de l’altre», que vincula la creació artística i la societat del seu entorn.
El projecte ha consistit a crear 11 parelles artístiques, formades per artistes professionals i per artistes amateurs, aquests últims usuaris de serveis de salut mental del Parc Sanitari de Sant Boi.

Aquestes parelles han elaborat obres conjuntes que combinen diverses modalitats artístiques i que finalment va culminar amb una exposició a la sala de la Biblioteca Central de Cerdanyola. A l’exposició l’acompanyava un documental on ha quedat palès tot el procés creatiu i el treball realitzat.
En el projecte han col·laborat diferents tècnics, artistes i dispositius de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Ripollet. A més de l’Ajuntament de Cerdanyola, també hi han participat altres equipaments i entitats de la ciutat com el Museu de Art, l’Ateneu, el Casal de Joves, l’Associació d’Artistes Plàstics i altres artistes professionals. Destacar també el suport de l’entitat Associació Activament.
Es tracta d’un projecte comú que combina il·lusió, motivació i treball en equip. Un projecte social, cultural i, especialment, humà que es duu a terme per acostar espais comunitaris de creativitat, redescrobrir habilitats i possibilitar vincles a la població atesa. En definitiva, l’objectiu és afavorir l’apoderament dels participants i lluitar contra l’estigma vinculat a la salut mental.

 No deixeu de veure el documental
 

La mirada de l'altre from Parc Sanitari Sant Joan de Déu on Vimeo.


Inicieu sessió registreu-vos per a enviar comentaris