Com sonen les estrelles?

Deia Kepler que el moviment celeste és una cançó composta per a ser percebuda per l’intel·lecte, no per l’oïda. Si visqués avui dia, quedaria meravellat pel projecte de l’artista Brian Foo: «Music Eclipticalis», el més semblant a escoltar la banda sonora de l’univers a través dels algoritmes d’Internet.

«Music Eclipticalis», basat en l’«Atlas Eclipticalis» de John Cage, permet a tothom que ho desitgi explorar com sonen les estrelles mitjançant un programa interactiu que genera música a partir de dades astronòmiques. L’usuari pot crear música única fent moure el cursor per l’òrbita celeste i enquadrant-la en el pentagrama flotant que Foo hi ha dibuixat; cada estrella generarà notes musicals basades en la seva posició en el cel, vista des de la terra, en aquell moment determinat.

En aquest vídeo hi teniu una composició de mostra, però si visiteu el web de Music Eclipticalis podreu crear la vostra pròpia melodia. Tota una demostració de les possibilitats que ofereix el big data aliat amb les arts i la voluntat de transformar els llenguatges ortodoxos. I així acomiadem la setmana!



Inicieu sessió registreu-vosper a enviar comentaris